Blog

HomeUncategorizedLet’s #succulearn: Hoya Heart (Hoya Kerrii)

Let’s #succulearn: Hoya Heart (Hoya Kerrii)

De când m-am întors din vacanță, vedeta supremă din atelierul meu a devenit minunăția asta de inimă verde, pe care-am redescoperit-o când mi-a venit ideea s-o folosesc în aranjamentele din loveseria de Valentine’s Day și Dragobete. Lucrasem cu ea puțin într-una din seriile de terarii de anul trecut, dar acum am avut ocazia s-o studiez puțin mai bine și știți bine că nu pot ține nimic doar pentru mine! 😁 Pe lângă forma ei, varietatea asta de Hoya ne dă multe alte motive s-o iubim, așa că azi let’s #succulearn câteva lucruri interesante despre ea!

Planta matură poate ajunge până la 4 metri 😱

sursa foto: homebyfaith.ca

Deși de cele mai multe ori o vedem pe Hoya Heart în varianta unei frunze plantate separat (vorbim mai în detaliu despre asta imediat), ea este o plantă cățărătoare prolifică, ce poate crește până la 4 metri, având un ritm de creștere moderat, incepând din primăvară, perioada ei de creștere încetând ca la majoritatea suculentelor, în toamnă. Este o plantă tropicală, originară din sud-estul Asiei, denumită astfel după botanistul Arthur Francis George Kerr, care a studiat în amănunt flora din Asia.

Regina suculentelor slow-growing, but with a twist!

sursa foto: CREARIUM

Aici devine cu adevărat interesantă planta, pentru că, de fapt, inimile verzi pe care le găsim în general în comerț intră mai degrabă la categoria ”propagare”, fiind frunze desprinse de pe crenguțele agățătoare. Deși sunt ușor de înrădăcinat și supraviețuiesc fără probleme propagării, acestor frunze le lipsește tulpina care determină creșterea spectaculoasă de care vorbeam mai sus, ceea ce înseamnă că (oupsie!) inima verde, plantată astfel, nu va da prea mari semne de dezvoltare de-a lungul timpului și, cel mai probabil, va rămâne în forma asta toată viața ei.

Pentru colecționarii de plante, aspectul ăsta poate fi un mare turn off, dar pentru creatorii și pasionații de aranjamente cred că-i tare interesant să vezi cum se dezvoltă plantele din vas, în timp ce inima verde rămâne aproape la fel. Și-n plus, ce metaforă faină e cea a inimii care nu se schimbă, indiferent de ce se-ntâmplă-n jurul ei. 💚

Hoya Kerrii e o inimă care se mulțumește cu puțin

sursa foto: CREARIUM

Pe lângă că-i așa frumoasă, inima asta verde nu-ți cere multe la schimb. Similar cu nevoile minime de îngrijire ale oricărei suculente, Hoya Heart n-are nevoie de udare deasă, ci doar atunci când pământul s-a uscat, îi place viața-ntr-un mix de sol cât mai aerisit și preferă să stea la o fereastră însorită, unde primește soare de dimineață, dar nu cârcotește dac-o așezi și într-un loc cu semi-umbră, însă expunerea limitată la soare va determina o creștere și mai lentă. Temperaturile între 15 – 26 grade Celsius sunt perfecte pentru ea.

Iar dacă ai prin casă animale de companie, nu-ți face griji, Hoya Heart nu e toxică.

Când înflorește?

sursa foto: allthingsplants.com

Frunzele individuale, care nu ajung la maturitate sub forma unei plante agățătoare, nu înfloresc. Însă plantele mature înfloresc în fiecare an, de obicei vara și expun grupulețe de flori mici și drăguțe foc, în formă de stea.

Ce mai pot spune despre inimile verzi altceva decât vă abia aștept să mă joc cu ele în cele mai frumoase kit-uri și terarii de făcut cadou șiiii, cândva, în viitor, poate pun mâna și pe-o variantă agățătoare cu care să-mi decorez casa! 😃 Voi ce alte lucruri mai știți despre Hoya Kerrii?

Fără comentarii

Lasă un comentariu