Termeni și condiții

Acesti termeni si conditii de utilizare sunt aplicabili site-ului www.crearium.ro. Vizitarea sau folosirea (cumpararea produselor) acestui site implica acceptarea acestor termeni si conditii.

DEFINIȚII

Crearium  – societatea CREARIUM DESIGN SRL, cu sediul în Baciu, str. Ciocârliei nr, 7D, ap. 15, jud. Cluj, având CUI 42535280, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J12/1351/2020;

Cumpărător – Utilizatorul care plasează o comandă pe Site pentru a achiziționa Produse sau Servicii oferite de Crearium, prin intermediul Platformei.

Produse – produsele ofertate și comercializate de către Crearium prin intermediul Platformei;

Servicii – serviciile prestate de către Crearium care sunt promovate prin intermediul Platformei;

Site-ul, Platforma – se referă la pagina de internet www.crearium.ro , inclusiv subdomeniile și paginile dedicate;

Utilizator – persoana fizică, care a împlinit cel puțin 18 ani sau orice reprezentant al unei persoane juridice, care folosește Platforma, prin vizitarea Site-ului sau plasarea unei Comenzi, indiferent dacă și-a creat un cont pe Site sau nu;

UTILIZAREA SITE-ULUI.  CONTUL DE UTILIZATOR

Utilizatorii au posibilitatea să își creeze un cont sau să acceseze Site-ul în calitate de invitați. La crearea contului, Utilizatorii au obligația să furnizeze date reale și complete, în caz contrar Crearium nefiind răspunzător pentru imposibilitatea de îndeplinire a obligațiilor contractuale care reies din Termenii și condiții, inclusiv dar fără a se limita la întârzieri sau imposibilități de livrare.

Utilizatorul este în întregime responsabil pentru menținerea securității și confidențialității contului și parolei, precum și pentru toate activitățile și conduita sa sau a oricărei alte persoane care achiziționează Produse prin intermediul Platformei. Crearium nu este responsabil pentru nicio pierdere sau prejudiciu, de orice fel, care ar putea surveni ca urmare a utilizării, de către o altă persoană, a contului, cu sau fără permisiunea Utilizatorului. Utilizatorul este răspunzător pentru orice pierderi cauzate Crearium sau oricărei terțe părți ca urmare a utilizării contului sau datelor bancare de către o altă persoană.

Divulgarea parolei de acces în Cont nu este permisă şi se recomandă folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: să conţină cel puţin opt caractere, incluzând litere mari, litere mici, cifre şi caractere speciale).

Site-ul este accesibil Utilizatorilor 24 de ore din 24, 7 zile din 7 în afara cazurilor în care se efectuează operațiuni de mentenanță sau intervin probleme tehnice.

Crearium își rezervă dreptul de a întrerupe unilateral accesul la Site (integral sau parțial), în orice moment, cu notificarea imediată a utilizatorilor, prin mesaj afișat pe Site la momentul accesării.

Crearium nu poate fi ținu răspunzător față de Utilizator și/sau față de terțe persoane pentru lipsa de funcționalitate sau pentru funcționarea neconformă a Site-ului.

SC CREARIUM DESIGN SRL garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal, pe acest site si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei SC CREARIUM DESIGN SRL fara acordul scris prealabil al acesteia.

Orice persoana fizica sau juridica care acceseaza acest Site (denumita in continuare Cumparator) confirma ca a citit si acceptat acesti termeni si conditii in totalitate. In cazul in care nu acceptati termenii si conditiile prezentate, va rugam sa nu mai utilizati acest site. Dreptul de proprietate asupra acestuia revine SC CREARIUM DESIGN SRL, persoana juridica romana avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Identificare: 42535280; Registrul Comertului: J12/1351/2020. SC CREARIUM DESIGN SRL isi rezerva dreptul de a schimba, de a corecta, de a modifica, de a adauga si/sau retrage in parte sau in intregime Termenii si conditiile. Cea mai recenta versiune a Termenilor si Conditiilor poate fi citita oricand folosind legatura “Termeni si conditii” din josul paginilor site-ului.

CONFIDENTIALITATE

SC CREARIUM DESIGN SRL poate detine informatii despre dumneavoastra, pe care le-ati oferit (de exemplu printr-o cerere sau printr-un formular de inregistrare, contract etc.). Aceste informatii pot include, printre altele, numele, adresa, numere de telefon, informatii despre modul in care folositi serviciile si produsele noastre.

In ce fel poate utiliza SC CREARIUM DESIGN SRL aceste informatii personale? Informatiile despre dvs. pot fi folosite de noi doar in scopuri asociate comercializarii serviciilor si produselor de pe siteul www.crearium.ro, cum ar fi:

 1. a) procesarea comenzilor sau cererilor dumneavoastra
 2. b) oferirea de produse si/sau servicii catre dumneavoastra
 3. c) solutionarea cererilor, intrebarilor sau a reclamatiilor facute de catre dumneavoastra
 4. d) contactarea dumneavoastra (inclusiv prin posta, email, mesaje text sau telefon) in legatura cu oferte de produse si servicii ale www.crearium.ro sau in legatura cu produse si servicii care credem ca ar putea fi de interes ca in cazul unor promotii, oferte speciale, etc (in afara de cazul in care ati facut o cerere privind aceasta activitate).

INFORMATII PERSONALE

Sunteti de acord ca furnizarea serviciilor sau produselor va incepe imediat dupa indeplinirea tuturor formalitatilor de inregistrare cerute. Informatiile furnizate trebuie sa fie corecte. Optand pentru inregistrare, va obligati sa ne furnizati corect numele, adresa si alte informatii utile. Pentru corectarea sau actualizarea acestor informatii, accesati acest link. Prin accesarea contului si utilizarea parolei personale sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acestora. SC CREARIUM DESIGN SRL nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

SECURITATEA DATELOR PERSONALE

Datele dumneavoastra personale vor putea fi utilizate de catre SC CREARIUM DESIGN SRL pentru confirmarea comenzilor, informarea prin e-mail, posta sau alte mijloace de comunicare despre actiunile ulterioare, realizarea de rapoarte statistice etc. Datele dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari justificate in baza legii. Datele furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale. SC CREARIUM DESIGN SRL se angajeaza in fata clientilor sai sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane sau companii si sa le utilizeze strict pentru uzul relatiei de afaceri dintre client si SC CREARIUM DESIGN SRL.

Acest site foloseste masuri de securitate impotriva pierderii, alterarii sau folosirii gresite a informatiilor care se afla in controlul nostru. SC CREARIUM DESIGN SRL se obliga sa respecte drepturile dumneavoastra conferite de Legea 677/2001, iar la cererea dumneavoastra trimisa la adresa hello@crearium.ro, se obliga: sa rectifice, actualizeze, blocheze, stearga sau transforme in date anonime, in mod gratuit, datele a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date; sa inceteze prelucrarea datelor dumneavoastra personale. SC CREARIUM DESIGN SRL certifica faptul ca va respecta drepturile conferite de Legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, a Legii nr. 365/2002 privind comertul electronic, precum a Ordonantei nr. 130/2000 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta cu modificarile ulterioare. Printre aceste drepturi se numara (enumerarea neavand un caracter limitativ):

 1. dreptul de a cere de la SC CREARIUM DESIGN SRL sa va confirme daca prelucreaza sau nu datele dumneavoastra personale, in mod gratuit pentru o solicitare pe an;
 2. dreptul de a cere de la SC CREARIUM DESIGN SRL sa rectifice, actualizeze, blocheze sau sterge, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001;
 3. dreptul de a cere SC CREARIUM DESIGN SRL sa inceteze, in mod gratuit, prelucrarea datelor sale personale;
 4. in cazul platilor online, plata serviciilor de pe acest website este efectuata prin intermediul solutiilor de plata online. In vederea eliminarii riscului ca datele dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv de terte persoane: SC CREARIUM DESIGN SRL garanteaza securitatea sistemelor informatice.

Informatiile privind datele cardului bancar (numar de card, data expirarii etc.) nu sunt transferate sau stocate, la nici un moment de timp, pe serverele SC CREARIUM DESIGN SRL, ale partenerilor sau pe serverele WordPress. In cazul sistemului 3D Secure pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, datele legate de cardul dumneavoastra, sunt introduse direct in sistemele Visa sau MasterCard, iar in cazul in care cardul dumneavoastra a fost emis de catre o banca certificata in sistemul 3D Secure, autorizarea tranzactiei se face doar dupa autentificarea dumneavoastra in acest sistem – introducerea unui cod/parola secreta stiuta numai de dumneavoastra, similar codului PIN la tranzactiile de la ATM.

ORICE INCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONTINUTUL SITE-ULUI www.crearium.ro SAU DE A AFECTA PERFORMANTELE SERVERULUI PE CARE RULEAZA SITE-UL www.crearium.ro, VA FI CONSIDERATA O TENTATIVA DE FRAUDARE A SITE-ULUI www.crearium.ro SI VA PUNE IN MISCARE CERCETAREA PENALA IMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) INCERCAT ACEST FAPT.

DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ

Întregul conținut al Site-ului – imagini, produse, texte, grafice, simboluri, elemente de grafică web, scripturi, programe și alte date – este proprietatea Crearium și a furnizorilor săi, în conformitate cu normele legale care reglementează protecția drepturilor de autor și privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul Crearium a oricăror elemente enumerate mai sus se pedepsește conform legilor în vigoare. 

Crearium garantează Utilizatorului acces limitat, în interes personal, la Site și nu îi confera dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice alta maniera, în scopuri comerciale sau contrare intereselor Crearium, fără acordul scris prealabil al acesteia.

LICENTA DE ACCES PE SITE

SC CREARIUM DESIGN SRL iti ofera o licenta limitata pentru a accesa in interes personal site-ul www.crearium.ro, dar interzice transferarea datelor de pe site (altele decat datele de tip cache), sau modificarea acestora exceptand situatiile in care SC CREARIUM DESIGN SRL isi declara acordul scris privitor la cele de mai sus. Site-ul www.crearium.ro si nici o parte componenta a acestuia nu poate face obiectul reproducerii, duplicarii, copierii, vanzarii sau exploatarii in orice scop comercial fara consimtamantul scris al SC CREARIUM DESIGN SRL.

DESCRIEREA PRODUSELOR

www.crearium.ro foloseste descrieri sugestive pentru produsele sale. www.crearium.ro garanteaza acuratetea informatiilor de pe acest site. Pozele au titlu informativ. Culorile și formele plantelor folosite în aranjamentele de pe website pot fi diferite fata de cele prezentate online, in functie de disponibilitate. In cazul in care anumite produse sau ambalaje lipsesc din stoc, www.crearium.ro poate inlocui aceste produse, ambalaje sau plante cu unele similare ce pastreaza valoarea produsului original, precizand acest aspect in descrierea de pe site a produselor in cauza. 

DESCRIEREA SERVICIILOR

www.crearium.ro va propune o gama variata de servicii:

 • Livrarea produselor din stocul existent
 • Realizarea de produse pentru evenimente
 • Desfasurarea de evenimente și ateliere, atat online cat si offline
 • Amenajari cu plante suculente

PRETURILE

Preturile afisate pe www.crearium.ro includ TVA (19%). La preturile afisate se adauga taxele de livrare care difera in functie de orasul de destinatie.

Pretul prezentat pe factura va fi acelasi cu cel prezentat pe site (care include TVA) la momentul efectuarii operatiunii, pret la care se adauga costurile de livrare, daca este cazul.

Pretul final este cel care a fost confirmat odata in pagina de Finalizare comanda, pret care apare in in confirmarea de comanda. In cazul in care utilizatorul nu poate fi contactat sau renunta la achizitionarea produsului, www.crearium.ro are dreptul de a anula comanda respectiva, restituind in totalitate suma platita in avans atunci cand este cazul. www.crearium.ro isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment preturile din site.

COMENZI/LIVRARI

www.crearium.ro livreaza comenzile in Bucuresti, Cluj-Napoca si in restul oraselor din Romania intr-un interval de 2-5 zile de la plasarea comenzii (in cazul platii la livrare) sau de la data confirmarii platii (in cazul celorlalte modalitati de plata). Comenzile plasate in zilele de sambata si duminica vor fi procesate incepand cu ziua de luni.

Din motive independente de www.crearium.ro pot exista localitati in care livrarea sa nu fie posibila din varii motive, iar clientul sa fie informat ulterior, doar in ziua livrarii comenzii. In acest caz comanda se considera anulata, iar clientului i se returneaza intreaga suma achitata.

ANULAREA COMENZILOR

Crearium poate refuza o Comandă, sub rezerva transmiterii unei notificări prealabile Cumpărătorului, fără a exista obligații între părți şi fără să existe posibilitatea pentru Cumpărător să poată pretinde daune, în oricare din următoarele situații:

 1. eșuarea / invalidarea plății Prețului;
 2. neacceptarea de către banca emitenta a cardului Cumpărătorului, efectuată prin transfer bancar;
 3. date incomplete sau incorect furnizate de Cumpărător;
 4. activitatea Cumpărătorului poate produce daune Platformei şi/sau partenerilor noștri comerciali;
 5. există suspiciuni rezonabile că respectivul Cumpărător/Utilizator plasează Comenzi exclusiv în scopul de a acumula beneficiile oferite de Crearium (i.e. nu onorează Comenzile ulterior, anulându-le sau neachitând Prețul Produselor);
 6. există suspiciuni rezonabile cu privire la o posibilă fraudă din partea Cumpărătorului sau a Utilizatorului în ceea ce privește modalitatea de plată a Prețului Produselor;
 7. condițiile de comercializare a Produsului/Serviciilor au fost afișate ca urmare a unei erori tehnice sau care prezintă informații eronate (cum ar fi prețuri derizorii). 

În cazul în care un Produs comandat de către Cumpărător nu mai poate fi livrat/furnizat de către Crearium, ne obligăm să informăm Cumpărătorul asupra acestui fapt, în cel mai scurt timp posibil și în cazul în care Cumpărătorul a achitat anterior acestei informări contravaloarea Produsului sau un avans, să returnăm în contul bancar indicat de Cumpărător contravaloarea Produsului sau avansul, în termen de maxim 14 zile.

Cumpărătorul nu are dreptul de a anula o comandă care a fost confirmată telefonic de către Crearium, fără acordul expres al Crearium. 

Cumpărătorii beneficiază de dreptul de retragere în condițiile prevăzute de OUG 34/2014, doar pentru produsele care nu au fost realizate la comandă sau personalizate, produse care nu sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid. Pentru exercitarea dreptului de retragere este necesar să ne adresați o solicitare pe adresa de e-mail : hello@crearium.ro în termenul de cel mult 14 zile de la primirea comenzii și să ne expediați Produsul în ambalajul original, fără urme de uzură și fără modificări sau stricăciuni.

PLATA COMENZILOR

Plata serviciilor conform acestor Termeni si Conditii se poate efectua astfel:

 • plata la livrare (ramburs, in momentul primirii coletului)
 • plata online (in magazinul online www.crearium.ro)
 • plata prin transfer bancar (cu trimiterea pe email, la hello@crearium.ro a dovezii platii)

TAXE SUPLIMENTARE

Pretul final platit de client este format din pretul produsului si cheltuielile de expeditie si/sau incasare aferente. Pe siteul www.crearium.ro nu exista asa-numite taxe ascunse.

GARANTII SI LIMITARI

Tot ceea ce tine de acest site este oferit ca atare, atat timp cat este disponibil si fara o alta garantie. www.crearium.ro nu ofera nici o garantie, expresa sau implicita, in ceea ce priveste acest site. SC CREARIUM DESIGN SRL nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care site-ul nu poate fi accesat de catre utilizatori, pe o perioada nelimitata de timp, din orice motive tehnice sau comerciale. Pentru eventualele erori in folosire aparute din cauza unor modificari, setari, upgrade-uri etc. facute de societatea de hosting ne cerem scuze, dar intreaga responsabilitate ii revine gazdei. SC CREARIUM DESIGN SRL isi rezerva dreptul ca in orice moment sa schimbe in parte sau in totalitate continutul informatiilor prezentate pe site, fara o notificare prealabila a utilizatorilor. SC CREARIUM DESIGN SRL isi rezerva dreptul de a suspenda sau desfiinta acest site fara o notificare prealabila a utilizatorilor. SC CREARIUM DESIGN SRL nu face nici o referire pe acest site la compatibilitatea dintre calculatorul utilizatorilor si acest site. Acest site va fi accesat de buna voie, iar utilizatorii isi vor asuma in mod irevocabil si neconditionat responsabilitatea pentru accesarea acestui site. In cazul in care produsele nu se pot livra sau sufera deteriorari majore pe parcursul livrarii, clientul poate cere relivrarea produselor comandate in conditiile optime.

Produsele comercializate pe www.crearium.ro nu beneficiaza de garantie. 

Daca aveti probleme legate de o comanda sau alte nelamuriri legate de datele dumneavoastra, va puteti adresa prin e-mail la hello@crearium.ro.

CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii fara informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

CONDITII LEGALE

Site-ul www.crearium.ro functioneaza conform tuturor prevederilor legale ale Statului Roman.

LITIGII

Orice litigiu aparut in legatura cu utilizarea serviciilor si produselor va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane. Fiind de acord cu acesti Termeni si Conditii, clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri.

DISPOZITII FINALE

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi găsită nulă sau nevalidă, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, Cumpărătorul accepta fără obiecțiuni condițiile și termenii de utilizare, valoarea acestora fiind a unui contract încheiat la distanță. 

Crearium își rezervă dreptul de a modifica Termenii și condițiile, urmând ca noile prevederi să intre în vigoare de la data publicării acestora pe Site, nefiind necesar acordul sau notificarea prealabilă a Cumpărătorului/Utilizatorului.