Image12

Ateliere pentru copii

Un atelier creativ și inedit, pentru copii de toate vârstele

Natura, cu cele mai aprinse culori și cele mai interesante forme, li se dezvăluie copiilor la atelierele Crearium, unde descoperim împreună fascinantele plante suculente.

De ce sunt plantele suculente atât de populare, de unde vine denumirea de „plante suculente”, cum cresc aceste plante în mediul lor natural, cum se colorează atât de frumos, cum le plantăm, cum le înmulțim și cum avem grijă de ele pentru a se face mari și frumoase?

Acestea sunt doar câteva întrebări la care vom răspunde împreună la atelierul practic, prin care ne dorim să le insuflăm copiilor curiozitatea și grija pentru natură, poate chiar următorul lor hobby preferat.

Ce facem la ateliere?

ÎNVĂȚĂM DESPRE PLANTELE SUCULENTE

Învățăm despre cum cresc suculentele în mediul lor natural, de ce se numesc astfel și cum capătă culorile intense pe care le vedem.

ASAMBLĂM ARANJAMENTE FRUMOASE DIN KIT-URI

Plantăm suculenta primită într-un vas (ghiveci de teracotă, vas de sticlă, vase reciclate din diverse materiale - stabilim împreună acest aspect) și o decorăm cu licheni stabilizați, pentru a obține un mini-aranjament creativ.

EXPERIMENTĂM CU ÎNMULȚIREA DIN FRUNZE

Înmulțim o plantă suculentă dintr-o frunză și observăm stadiile prin care ea trece pentru a ajunge o plantă matură - fiecare elev va primi o frunză nouă, pentru propagare, împreună cu o frunză din care a ieșit deja o rozetă suculentă.

NE FACEM NOI PRIETENI SUCULENȚI

Ne bucurăm, împreună cu ceilalți colegi, de universul suculent - miniaranjamentul realizat la atelier, împreună cu un cadou de la Crearium - o Pagină de Succolorat cu ilustrația Prietenilor Suculenți, pe care copiii o pot colora acasă, cu acuarelă sau creioane colorate.

Ce conțin pachetele DIY pentru copii?

PLANTE SUCULENTE ȘI ELEMENTE DE DECOR

Fiecare elev va primi de la Crearium o plantă suculentă colorată și sănătoasă, ambalată în hârtie de cadou, alături de licheni colorați și două frunze suculente – una proaspăt recoltată, din care vor ieși în curând rozete suculente și una deja dezvoltată, care le vor arăta copiilor stadiile prin care trec frunzele pentru a deveni noi puiuți.

ateliere cu plante pentru copii
UN VAS DRĂGUȚ ÎN CARE CONSTRUIM MINI-ARANJAMENTELE

Opțiunile de vase sunt diverse și pot fi adaptate în funcție de vârsta copiilor. Putem planta suculentele în cuburi de sticlă, boluri mici, ghivece de teracotă, recipiente create din materiale reciclate sau recipiente pe care le aduc copiii de acasă (una din variantele simpatice de recipiente aduse de copii de acasă au fost scoicile culese de ei de pe malul mării).

Ateliere pentru copii cu plante suculente
PAGINA DE SUCCOLORAT CU PERSONAJE SUCULENTE

Creativitatea celor mici merge mai departe și acasă, unde copiii pot colora cu acuarele, carioci sau creioane Pagina de Succolorat primită de la Crearium, ce conține o ilustrație creativă în tematica suculentă, potrivită pentru vârsta copiilor.

Cum a fost la ateliere până acum?

Atelierele offline pot avea loc doar în Cluj-Napoca, iar pentru alte localități organizăm ateliere online, cu trimiterea kit-urilor pentru copii prin curier, împreună cu un plan complet de atelier pentru profesor.

Aproape 200 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani au făcut cunoștință în ultimul an cu plantele suculente și și-au pus creativitatea în valoare, în cadrul atelierelor Crearium dedicate Săptămânii Verzi din școli sau la ateliere organizate în cadrul altor evenimente din Cluj. Iată câteva imagini cu frumoasele aranjamente realizate de copii la ateliere!

„Printre activitățile preferate din Săptămâna Verde, cea în care am creat terrariile cu plante suculente se află în top.
A fost de interes pentru noi, am aflat care sunt nevoile unei plante suculente și ce anume le face speciale și diferite față de celelalte tipuri de plante. Ne-am mirat de culorile variate și magice ale acestora.
Marea bucurie a fost atunci când am conștientizat că aranjamentul creat ne aparține fiecăruia în parte și îl putem duce acasă. Atunci, cei mai mulți dintre copii și-au dorit să le dea un nume plăntuțelor și să le găsească un prieten (poate o buburuză, spuneau ei) care să le țină companie cât timp vor fi la școală. Câțiva băieți au zis că își doresc să inventeze chiar ei un hibrid suculent în viitor.

Mulțumim pentru activitate! Nouă ne-a plăcut tare mult! 🪴🌱💚”

C. Pintea, profesoară la Liceul ”Elf”, Cluj-Napoca

ateliere pentru copii plante suculente

Dorești să organizezi un atelier pentru copii?

Fie că este vorba de ateliere la școală sau ateliere din cadrul unor evenimente, abia aștept să lucrăm împreună! Scrie-mi și vom discuta oferta de preț și alte detalii, în funcție de ce îți dorești de la eveniment.