Blog

HomeSuccu-learning3 mituri despre îngrijirea suculentelor

3 mituri despre îngrijirea suculentelor

Azi facem niște myth busting, discutăm 3 din lucrurile pe care le-am auzit cel mai des despre îngrijirea suculentelor și vă explic de ce sunt greșite. Let’s go, aștept și de la voi întrebări sau alte mituri în comentarii! 😀

1. Suculentele cresc cel mai bine la soare pentru că vin din deșert

O generalizare care poate să-ți distrugă suculentele cât ai zice ”cactus”. În timp ce unele specii de suculente iubesc soarele direct (cactuși, sedumuri, Crassula, unele specii de Echeveria), multe dintre ele nu rezistă totuși la căldura soarelui și se ard iremediabil. Înainte să decizi unde-ți plasezi suculentele vara, fă un pic de research, iar dacă nu știi ce specie e suculenta ta, îmi poți scrie și deslușim împreună misterul.

2. Suculentele au nevoie de puțină apă pentru a supraviețui

Well, nu degeaba le cheamă ”suculente” – deși nu le place să înoate-n apă adunată-n sol sau în vas, suculentele au nevoie de suficientă apă cât să-și clătească serios rădăcinile. Din nou e nevoie să te documentezi puțin cu privire la specie și nevoia de apă în funcție de sezon, dar metoda cea mai simplă e să uzi în profunzime și să lași pământul să se usuce în întregime înainte să uzi din nou, indiferent de tipul de vas în care ai plantat suculentele.

3. Suculentele sunt foarte rezistente și pot fi plantate în orice vas

Suculentele sunt, într-adevăr, rezistente, dar umezeala constantă le va ucide foarte repede, de aceea suculentele NU se plantează niciodată în vase complet închise, fără gaură de aerisire. Ține cont de asta când cumperi sau îți faci propriile aranjamente acasă!

Fără comentarii

Lasă un comentariu