Blog

HomeUncategorizedDe la idee la magie – povestea globurilor vii

De la idee la magie – povestea globurilor vii

🎵🎶 It’s the mooost wonderful tiiime of the yeaaaar! 🎵🎶 Are dreptate piesa asta care-ncepe să se audă în hypermarketuri de prin octombrie! Crăciunul chiar e una din cele mai faine perioade din an, fiindcă ne inspiră să ducem creativitatea și imaginația la un alt nivel. Suntem creativi cu decorațiunile de brad, cu ideile de cadouri pentru cei dragi, cu aranjarea mesei de Crăciun, iar în fiecare an vrem să explorăm idei noi.

Și pentru mine Crăciunul reprezintă momentul de creativitate maximă, iar în 2019, o idee simplă s-a transformat într-un plus de magie în viața mea și a celor cu care am împărtășit-o: globurile vii cu suculente pentru bradul de Crăciun, produsul care a făcut Crearium cunoscut așa cum niciun alt produs n-o făcuse până atunci. 🎄

Cum a venit ideea?

Colțișorul de Crăciun din Demmers Teehaus, decorat cu globuri vii în 2019

Trebuie să recunosc că ideea globurilor vii a venit acum 2 ani nu neapărat din dorința de a vă oferi vouă o alternativă de decorațiune de brad, ci pur și simplu pentru că nu mai știam ce să ofer cadou de Crăciun apropiaților! 🙈 Testasem cu prietenii primele terarii-experiment ca idee de cadou, așa că gândul mi-a zburat la un obiect similar cu terariile, dar mai mic, mai accesibil, care să conțină elementele mele preferate: suculente și sticlă. După câteva sesiuni de cerut păreri, mi-am dat seama că pot duce ideea și mai departe, făcând-o publică și oferind și altora alternativa asta naturală și drăguță de cadou, care să nu fie doar plăcut ochiului, ci și funcțional – un glob cu plante vii, care să poată fi agățat în bradul de Crăciun. Cum altfel putea să se numească un astfel de obiect? Glob viu, în care magia Crăciunului e de-a dreptul naturală! 💚

Pe vremea aia, Crearium era încă doar un hobby și eram clueless în tot procesul de pregătire, planificare de stocuri, așa că am avut la dispoziție doar câteva zile să mă mobilizez și să pun în practică ideea, care avea să prindă viață. I-am scris prietenei mele de la ceainăria Demmers Teehaus din Cluj și ne-am gândit ca decorul de Crăciun al magazinului să fie construit doar cu globuri vii în loc de ornamentele clasice. Zis și făcut – o zi mai târziu, bradul nostru alternativ (din poza de sus) arăta extraordinar, fără prea mult efort!

După ce am publicat bradul pe pagina Crearium, ideea a explodat! Așa că am mutat atelierul Moșului în ceainărie pentru 3 zile, timp în care cei care și-au dorit globuri vii au venit în magazin, și-au ales globurile direct din brad, iar eu le-am împachetat acolo, practic ieșind pentru prima oară din spatele calculatorului, în fața voastră. N-am putut pregăti mai mult de 30 globuri, dar entuziasmul cu care a fost primită ideea și experiența întâlnirii cu pasionații de suculente a fost de-a dreptul magică și m-a convins că produsul ăsta va fi una din vedetele Crearium!

Un an mai târziu, globurile vii au devenit trend

Câteva din globurile vii create în 2020

Foarte repede au trecut anotimpurile, iar de la primele globuri vii din ceainărie, Crearium s-a transformat între timp dintr-un hobby într-un business pe care eram determinată să îl aduc în fața cât mai multor pasionați de natură și frumos! Așa că anul trecut m-am pregătit din timp cu plante mai diverse, idei de aranjamente mai elaborate, BITS Photo a pregătit un set-up absolut magic de Crăciun, iar globurile vii au fost gata să plece peste tot în țară, nu doar gata asamblate, ci și sub formă de kit-uri Do It Yourself, care să-i provoace pe cei mai creativi să-și asambleze mini-aranjamentele așa cum vor ei!

Tare fain au ieșit globurile vii asamblate de #succulovers – unii și-au decorat complet brazii cu ele, unii au adăugat un pic de natură decorațiunilor clasice, iar unii și-au decorat casele. 💚 

Câteva globuri vii asamblate de către #succulovers în 2020

Cea mai faină surpriză de anul trecut a fost să văd câți alți creativi din România au adaptat și dus mai departe ideea inițială de glob viu, transformând-o într-un trend demn de un reportaj realizat de Kanal D, care m-au vizitat în atelier pentru a surprinde procesul de creație.

Anul ăsta we go big!

Câteva teste de design pentru globurile vii de anul ăsta

Am ajuns la al treilea sezon de globuri vii, așa că am planuri mărețe!

Voi avea parte de un ajutor creativ, care va realiza împreună cu mine produsele în atelier, pentru ca ele să nu mai fie disponibile doar în ediție limitată, suculentelor din anii trecuți li se alătură frați mai spectaculoși – plante variegate, crestate, cactuși interesanți și împreună cu echipa de la Decoriss v-am pregătit o surpriză faină de tot, care se va potrivi perfect cu globurile! Hint: e ceva cute de tot din lemn lucrat cu grijă. 🤫

Acum că v-am spus povestea globurilor vii, mă duc să pun la cale lansarea de anul ăsta, iar voi get ready, pentru că pe 1 decembrie veți găsi globurile vii, alături de alte produse noi, create special pentru Crăciun, gata de comandat pe www.crearium.ro!

Fără comentarii

Lasă un comentariu